PLB na dar

ISPRIČAJ SVOJU PRIČU

Ispričajte nam svoju priču, prenesite nam svoje iskustvo i podijelite s nama mišljenje o Fast Find PLB uređaju.

Pošalji priču

Što odabrati za poklon povodom rođendana, godišnjice, proslave, za blagdane ili jednostavno kada se ukaže posebna prigoda za darivanje prijatelja i svojih najmilijih...uvijek isto pitanje iz godine u godinu.

U današnje vrijeme nije lako biti originalan, k tome se od poklona očekuje da bude ujedno koristan i zanimljiv…. A i nije loše ako je vrijedan i nesvakidašnji.

Nekada nemamo vremena za razmišljanje i potragu za darom, nekada se osjećamo nedovoljno originalnima ili pak nemamo dovoljno novca. No, mali žuti PLB, vizualno atraktivan osobni signalni lokator, koji može spasiti život, idealan je poklon za dragu osobu i ispunjava sve navedene zahtjeve: nema dugotrajne i iscrpne potrage po trgovinama, svakako je originalan, neobičan i iznimno vrijedan.

Cijena je pristupačna, a dar Vam stiže lijepo zapakiran u crvenu poklon kutiju s porukom koja se pamti: „TVOJ ŽIVOT I SIGURNOST SU NAJVAŽNIJI“.

Nedavno je upravo takvu poruku svom partneru prenijela i jedna poznata hrvatska dizajnerica koja je za rođendan svom najdražem pomorcu poklonila upravo PLB. Od prijatelja je čula da takav uređaj postoji i odmah je znala da je to pravi izbor. Nazvala nas je, dogovorili smo detalje i još istog dana smo na osnovu dobivenih informacija registrirali uređaj i pripremili ga za aktivaciju – u bilo koje vrijeme i bilo gdje na svijetu! Naravno da je njezin partner bio oduševljen poklonom; doduše njemu takvi uređaji nisu bili strani, sa sličnima se susreće skoro svakodnevno, no, najviše ga je očarala ideja, pozornost koja mu je tim putem bila posvećena, poruka njegove partnerice i trud koji je uložila u odabir poklona. Javila nam se povratno i zahvalila: „Ljudi ništa toliko žarko ne žele sačuvati, a opet ništa tako slabo ne čuvaju kao vlastite živote!“

I to je skoro u svim slučajevima istina. Kupujući auto tražimo sigurnost, kupujući kuću udobnost i sigurnost, kupujući računala i raznu elektroničku opremu pazimo na zaštitne odlike, a što je sa onim najdragocjenijim, s našim životom? Tu nekako zakazujemo i ne poduzimamo uvijek sve potrebno i moguće.

Evo još jedne priče, ovog puta s Novog Zelanda u kojoj PLB igra glavnu ulogu - božićni dar koji je spasio život i sačuvao sreću jedne obitelji.

Novozelandski planinar Graeme Brown je za Božić 2009. godine na poklon od supruge dobio FastFind osobni lokator. Iako tog trenutka nije mislio da će skoro upotrijebiti taj  mali džepni uređaj, nakon što je pao i nijedan drugi uređaj nije funkcionirao u zabačenim predjelima Nelson Lakes nacionalnog parka u Novom Zelandu, aktivirao ga je i pomoć je brzo stigla. Teško ozlijeđeni penjač spašen je samo zahvaljujući McMurdovom Fast Find 211 osobnom signalnom lokatoru - PLB. Od toga dana ima ga sa sobom bez obzira kuda ga put vodi.

 

Moj PLB