Što je Fast Find PLB?

Konstruiran i osmišljen kao neprimjetan suputnik planinarima, skijašima, roniocima, rekreativcima i svima koji ne pristaju na kompromise po pitanju vlastite sigurnosti. McMurdov Fast Find 210 PLB predstavlja pouzdano osiguranje u slučaju nezgode, sredstvo direktne komunikacije koje radi u svim uvjetima i bilo gdje u svijetu dovodi pomoć do Vas.

Njegova kompaktnost, vodootpornost, malena masa te laka i brza aktivacija čine ga obveznim uređajem u džepu ili prtljazi u slučajevima kad su sva druga sredstva komunikacije iscrpljena.

Jednom aktiviran, kroz nekoliko trenutaka počinje emitirati poziv u pomoć na 406 MHz Cospas-Sarsat frekvenciji koja se neprestano nadgleda diljem svijeta. Specifičnost 406 MHz signala je da u sebi sadrži 15-oznamenkasti ID kod koji službama za traganje i spašavanje pruža sve nužne informacije o unesrećenoj osobi kao i točnu lokaciju odakle je upućen poziv u pomoć. Prednost ovog načina komunikacije nad bilo kojim drugim je  što Cospas-Sarsat satelitski sustav nadzire cijelu Zemlju te ne postoji ni najmanja mogućnost da poziv upućen s PLB uređaja prođe neopaženo.

Moj PLB