Uvjeti kupnje

Ovim se uvjetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, registracije, isporuke, povrata i reklamacija te servisa za proizvode ponuđenim na ovim stranicama.

Naručivanje

Ponuđeni proizvodi na našim stranicama naručuju se odabirom i slanjem obrasca upita, odnosno narudžbe na Croconov e-mail. Zaprimanjem Vašeg upita/narudžbe djelatnici Crocona promptno će Vas kontaktirati, obavijestiti o proceduri naručivanja, plaćanja i isporuke te odgovoriti na sva Vaša pitanja.     

Kupnjom Fast Find osobnog signalnog lokatora dobivate:

  • Fast Find PLB uređaj
  • korisnički priručnik
  • jamstveni list
  • registracijski list
  • upute za korištenje.

Plaćanje

Naručeni proizvodi plaćaju se općom uplatnicom ili Internet bankarstvom, doznakom na temelju izdanog predračuna na račun prodavatelja:

Primatelj uplate

Crocon d.o.o.
Ćikovići 73 b
51215 Kastav
Hrvatska
OIB: 84222039897 MB: 3922952

Podaci za plaćanje

Raiffeisenbank Austria d.d.
Petrinjska 59
10000 Zagreb
Hrvatska

Uplate iz Hrvatske

Žiro-račun: 2484008-1101864902 

Uplate iz inozemstva

Kto. broj: 618-2500-978-589495
IBAN račun: HR6824840081101864902
SWIFT: RZBHHR2X

Pri plaćanju platnim nalogom molimo navedite model 00, a pod poziv na broj navedite broj izdanog predračuna.

Unutar Hrvatske proizvodi se mogu platiti i pouzećem. 

Kartično plaćanje

Crocon daje također pogodnost plaćanja MasterCard, Visa i Maestro karticama svih poslovnih banaka. Za iznose iznad 500kn, s navedenim karticama Raiffeisen banke možete platiti naručene proizvode i na rate, od 1-12 rata. 

Za dodatne pogodnosti, akcije i ponude iz našeg programa, kontaktirajte nas!

Registracija

Prije isporuke krajnjem korisniku obvezno je registrirati osobni signalni lokator nacionalnim i/ili međunarodnim nadležnim tijelima u Cospas-Sarsat organizaciji.

Registraciju uređaja provodi Crocon nakon što zaprimi od krajnjeg kupca potrebne podatke: o vlasniku/korisniku, o općoj uporabi uređaja te kontakt podatke u hitnim slučajevima.

U Hrvatskoj, obrazac za registraciju uređaja koji rade na 406 MHz uskoro će se moći popuniti i online na stranicama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH te će krajnji kupac moći sam u nekoliko jednostavnih koraka registrirati kupljeni uređaj i/ili zatražiti pomoć od Crocona.

Propuštanje registracije PLB uređaja može rezultirati kašnjenjem odaziva služba za traganje i spašavanje, te može biti kažnjivo.

Nakon registracije osobnog signalnog lokatora vlasnik PLB uređaja dobiva potvrdu od nacionalnih i/ili međunarodnih nadležnih tijela u Cospas-Sarsat organizaciji o uspješno obavljenoj registraciji.

Isporuka

Nakon primljene uplate i registracije uređaja kupljeni osobni signalni lokator isporučuje se krajnjem korisniku.

Za isporuku unutar Hrvatske, rok isporuke je dva (2) dana ukoliko Crocon primi uplatu i krajnji korisnik dostavi sve podatke za registraciju do 14.00 sati.

Za isporuku u druge države za koje je Crocon službeni McMurdov distributer (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija), rok isporuke je tri (3) dana nakon što Crocon primi uplatu i krajnji korisnik dostavi sve podatke za registraciju do 12.00 sati.

Navedena cijena dostave na našim stranicama za države van Hrvatske uključuje dopremu i troškove izvoznog carinjenja, dok uvozno carinjenje ostaje na kupcu.

Ukoliko kupac odluči preuzeti osobno kupljeni lokator, nakon primljene uplate i dostave podataka za registraciju uređaja, djelatnici Crocona će informirati kupca o vremenu preuzimanja, dok je mjesto preuzimanja sjedište Crocona.

Povrat i reklamacija

Svaki Fast Find lokator ima jamstvo od 5 godina od datuma kupovine. Prilikom kupovine Crocon ispunjava jamstveni list kojim potvrđuje jamstvo kupljenog uređaja.

Crocon se obvezuje isporučiti tehnički ispravan uređaj koji odgovara opisu proizvoda na ovim stranicama.

U slučaju tehničke neispravnosti proizvoda kupac je obvezna kontaktirati tvrtku Crocon i reklamirati proizvod u roku od sedam (7) radnih dana. Nakon reklamacije glede tehničke neispravnost uređaja, kupac je dužan poštom, uz dostavnicu, vratiti tehnički neispravan uređaj nakon čega Crocon u roku od tri (3) radna dana šalje kupcu zamjenski ispravan uređaj, bez naknade.

U slučaju nemogućnosti zamjene za ispravan uređaj, kupcu se vraća iznos vrijednosti kupljenog uređaja.

U slučaju da je neispravnost uređaja nastala uslijed nepropisnog rukovanja, nedopuštenih tehničkih izmjena, zlouporabom, vanjskim utjecajem (kemijski utjecaji, ekstremne temperature, štetna zračenja, udari groma ili sl.)  ili nepridržavanja propisanih pravila postupaka uporabe i održavanja propisanih u Korisničkom priručniku Crocon ne odgovara za nastala oštećenja, odnosno nastala oštećenja nisu pokrivena jamstvom.

Servis

Servisiranje kupljenog uređaja potrebno je napraviti nakon isteka trajanja baterije koja je naznačena na samom uređaju ili nakon isteka jamstva od 5 godina, kada se baterija mora zamijeniti. Sukladno uputama u korisničkom priručniku uređaj se testira jednom godišnje kako bi se provjerila njegova ispravnost. Prekomjerno testiranje može uzrokovati pražnjenje baterije, što neće biti obuhvaćeno uvjetima jamstva. Bateriju uređaja nije moguće zasebno kupiti.

U slučaju aktivacije Fast Find lokatora potrebno je uređaj donijeti u servisni centar McMurda odnosno u Crocon radi servisiranja, testiranja i zamjene baterije.

Nakon aktivacije i/ili isteka 5 godina jamstva uređaja, bateriju zamjenjuju servisni centri/distributeri McMurda odnosno Crocon za područje Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Izjava o zaštiti osobnih podataka kupaca

Crocon se obavezuje na povjerljivo postupanje s osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne i osnovne podatke o kupcima/korisnicima kako bi ispunila obveze registriranja: Crocon obavještava kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Crocona i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.